Асоциацията на парковете в България (АПБ) организира първото от общо 4 обучения за застъпничество за опазване на природата. То ще се проведе в Пловдив на 21-22 февруари от експертите Добромир Добринов, Александър Дунчев, Тома Белев и Стефан Аврамов.

Обучението в Пловдив ще се проведе в хотел „Алианс“ от 10.00ч в събота (21 февруари) до 16,00ч в неделя (22 февруари). Добре дошли са всички активни младежи, представители на НПО и служители на държавната администрация от Южна България . Въз основа на разработения от експертите наръчник за зелено застъпничество ще бъде представен опитът на природозащитното движение от публични кампании по казуси за опазване на природата (Странджа, Иракли и други), включително синтезирани практически знания за законовите процедури за гражданско участие и контрол според правните норми в България.

АПБ ще осигури хотелско настаняване и ще възстанови разходи до размера на цената на билет с публичен транспорт в едната посока за ограничен брой участници от населени места извън Пловдив.

За участници от други райони на страната са предвидени следващите обучения, които ще се проведат в Габрово, Варна и София.

Обучението е част от проекта „За по-ефективна гражданска защита на природата: Обучения за зелено застъпничество”, който АПБ изпълнява с финансиране от Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на ЕИП за 2009 – 2014 г.

Регистрации за обучението ще се приемат до 15 февруари 2015 г., а регистрационния формуляр можете да свалите от приложения файл Registracia_obuchenie_APB_Plovdiv

Програмата на обучението можете да намерите тук: Programa_obuchenie_APB_Plovdiv

Share