Скъпи приятели,
Асоциацията на парковете в България работи за защита и добро управление на защитените територии в страната. Тези цели много често постигаме с работа, за която никой донор няма да отдели пари – застъпничество пред институции, съдебни дела, кореспонденция и разговори с политици, протести и материали за информация (видео, картинки и т.н.). За да вършим тези неща, имаме нужда от дарения от обикновени граждани, които искат запазена природа, в която да живеят те и децата им.
Какво сме постигнали през последните години със съдебни дела, кореспонденция, експертни анализи от Асоциацията на парковете:
– защитата на брега на Природен парк Странджа от застрояване
– спиране на унищожаването на водопадите на река Камешница в Природен парк Беласица
– спиране строителството върху дюните край Равда
– спиране застрояването в защитена местност Ропотамо – Бегликташ
– спиране на бетонирането на река Луда Камчия край село Дъбовица
– спиране строителството в археологическия резерват Яйлата
– спиране на застрояването на дюните на Камчийски пясъци
– спиране разпродажбата на държавни земи в няколко защитени територии
– възстановяване на най-старата защитена територия в България – защитена местност Храстево край Девин, обявена през 1931 и заличена през 50те години на миналият век.
– обявяването на защитена местност Караджов камък
Разбира се, повечето от тази работа се случва доброволно, в “откраднато” време между проектите и заедно с много доброволен труд и помощ от приятели. Но… имаме нужда от пари за съдебни такси, хонорари на експерти, а и на администратори, за да се случва всичко това. Ако искате да дарите, моля свържете се с нас, за да оформим договор, а сметката ни е:
код IBAN: BG79TTBB94001521039280
код Swift: TTBBBG22,
Банка: Societe Generale Експресбанк
Собственик на сметката: Асоциация на парковете в България.

Share