Броени дни остават до крайния срок за записване за новата програма за професионално развитие „Бъдещи природозащитници – Future Environmentalists”. Желаещите от цяла България могат да се запишат до 10 декември като попълнят следната регистрационна форма.

Програмата е разработена в партньорство на две български природозащитни организации (Асоциация на парковете в България и Българска фондация Биоразнообразие) с водещи преподаватели от Солунския университет „Аристотел“ в Гърция и Чешкия университет за природни науки в Прага, за да подпомогне студентите да намерят връзката между теорията и практиката в опазването на околната среда.

20620974_1967505523527295_4246878753906363527_nОбучението е безплатно и ще се провежда в извънучебно време с продължителност две години. То е предназначено за шестдесет кандидати (по 20 от държава) – студенти, докторанти и изследователи, с интерес в сферата на опазването на природата в трите държави. Те ще могат да се включат в пълния курс, включващ 12 уебинари, лекции в зала, практически задачи, онлайн и офлайн дискусии, както и едноседмична практика в Природен парк „Странджа“.
А за всички останали природолюбители се предвижда и свободен достъп до разработения специално за целите на програмата онлайн продукт, включващ над 100 обучителни материала (лекции, видео, презентации) с полезна информация от България, Гърция и Чехия.

Образователните модули ще дадат възможност на студентите да се докоснат до общото, но и уникалното в биоразнообразието на трите държави, да опознаят и анализират реални природозащитни казуси, да придобият умения в провеждането на теренни проучвания и застъпнически кампании, да се научат да анализират европейското и национално екологично законодателство и др.
Преминалите обучението ще имат възможност да участват и в специално организирани кариерни форуми, на които да се срещнат с представители на водещи природозащитни организации, фирми и институции, което ще повиши шансовете им и за професионална реализация в областта.
Програмата и кариерните форуми са разработени по проект, „Бъдещи природозащитници – Свързване на управлението на европейския природен капитал с теренното изследване“, финансиран по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз по направление К2 Стратегически партньорства.
Повече информация на: http://parks.bg/future-environmentalists-programa-za-profesionalno-razvitie-za-studenti/
Регистрационна форма
За контакт: future.environmentalists@gmail.com

Share