map_pirin_newДнес правителството на Бойко Борисов 3 гласува внесеното изменение на плана на Национален парк „Пирин“ в нарушение на всякакви процедури и в угода на олигархичните интереси! Министърът на околната среда и водите Нено Димов внесе плана за обсъждане в последния момент, след тотална манипулация на общественото обсъждане. Или служителите на министерството поставиха рекорд като „обработиха“ над 1000 становища за 2 работни часа? Не, те просто нарушиха закона! Но Министерски съвет не се спря пред това, а гласува изменение на плана, което разрешава ново строителство на всичко, което Юлен поиска.

А те не искат вече само втора кабинка, както стана ясно от собствените им изказвания, защото „втори лифт не е достатъчен“. Затова в решението по плана не се споменава „втора кабинка“, а се разрешава „изграждане и разширение на ски писти и строителство на въжени линии и съпътстващата ги техническа инфраструктура“. За сметка на вековните гори на НП Пирин!
Ние няма да позволим това да се случи! Ще обжалваме незабавно това решение и сме готови да защитим националния парк, част от световното наследство на ЮНЕСКО! Следете сайта и Фейсбук страницата ни за конкретните ни действия и бъдете готови да отговорим подобаващо на тази безпрецедентна наглост на управляващите!

 

 

Share