Представяме ви второто обучение от серията Застъпници за природата. Темата е „Как да съхраним любимите си места и вековните дървета на България?“. Онлайн обучението ще се проведе на 6 март, събота от 10:00 ч. в zoom.

Уебинарът е безплатен, като се изисква предварителна регистрация: https://zoom.us/meeting/register/tJcocOmrrzIsGtHGKZ1uu8QblLoWae5xskQj

Програмата

  • Каква е процедурата за обявяване на нови вековни дървета и защитени теиротории?
  • Какви са възможностите за гражданско участие според Законите за биоразнообразието (ЗБР) и защитените територии (ЗЗТ)?
  • Във втората част на обучението ще ви разкажем за новата ни дарителска кампания „Да съхраним вековните дървета на България“, която стартираме от Асоциация на парковете в България и СДП БАЛКАНИ.
вековно дърво, бук
Снимка: Д. Беров

Кампания „Да съхраним вековните дървета на България“

До момента в България са обявени за защитени едва 2193 дървета, а тенденцията през последните години е за намаляване на броя на регистрациите. Ние ще се стремим да прекратим тази негативна тенденция, подпомагайки процедурата по обявяване на защитата на минимум 100 вековни дървета на България.

Лектори

Лекторите ще бъдат Зорница Стратиева и Тома Белев от АПБ, а Андрей Ковачев и Петко Цветков от СДП БАЛКАНИ ще се включат в дискусията.

Регистрация

Участието е безплатно след регистрация на следния линк: https://zoom.us/meeting/register/tJcocOmrrzIsGtHGKZ1uu8QblLoWae5xskQj

Обученията „Застъпници за природата“ се организират в рамките на проект „Информирано гражданско участие в полза на природата“, подкрепен от Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на ЕИП.

На заглавната снимка дъб (горун) край с. Голеш, общ. Годеч, автор: Захари Арсов.

Share