На 28-и април 2020 г. ще се проведе 31-ят уебинар от поредицата „Натура 2000 – професионалният поглед“. Акцент на уебинара ще бъде голямото отравяне на река Пишманка и река Марица в началото на годината. Тогава Басейнова дирекция и РИОСВ установиха отравяне с два пестицида, което доведе до смъртта на много водни обитатели в реките. От АПБ беше поискано спрямо замърсителя да бъде приложен ЗОПОЕЩ. Тъй като към настоящия момент по случая няма реакция от компетентните органи, а само едно писмо, с което ни изискват допълнителна информация по предоставеното ни искане, считаме, че директивата за екологична отговорност и ЗОПОЕЩ имат превратно тълкуване в компетентните органи и затова се налага да проведем още един уебинар по темата.
Уебинар № 31 ще бъде излъчен на живо във ФБ групата и в zoom: https://zoom.us/j/91230014170

Записът му ще бъде качен в канала ни в Youtube.com, където имаме специално създаден плейлист.

Ако имате желание да участвате в нашите уебинари, моля, заявете Вашето участие на адрес apb@parks.bg или се включете в нашата фейсбук група: „Натура 2000 – професионалният поглед“.

Уебинарите се организират в рамките на проект: „Повишаване на гражданското участие в управлението на Натура 2000 и подобряване на управлението на мрежата от защитени зони“, подкрепен от Европейския съюз от Европейския социален фонд чрез Оперативна програма „Добро управление“.

 

Share