Снимка: Вера Стаевска

Асоциацията на парковете в България поиска днес от регионалната екоинспекция на област Бургас да спре новите строежи в землището на Синеморец.

Повод за безпокойство събуди новината за намерение на кмета на Царево да предвиди за застрояване още терени в Синеморец на следващото заседание на общинския съвет на 20 май. Ето защо поискахме от РИОСВ като компетентен орган по реда на чл. 107-111 от АПК незабавно да издаде Заповед за налагане на Принудителна административна мярка по реда на чл. 131 от ЗООС на Община Царево и да я задължи да подложи инвестиционното намерение на задължителните процедури по ЕО и ОС.

В отговор на тревожното намерение за нови строежи вече е иницииран отпор срещу проекта, като граждани на община Царево могат да се присъединят чрез този текст, който да изпратят по имейл до властите. Също така се очаква граждански протест срещу новите строежи пред сградата на общината в деня на разглеждането на проекта – 20 май.

Пълната обосновка на искането ни за спиране на проекта за нови строежи можете да видите в прикачения документ, изпратен до РИОСВ-Бургас.

Share